Η Ομάδα

Aγγελίνα Κανελλοπούλου

Η Αγγελίνα είναι συμπεριφορίστρια ζώων από την Αθήνα με πτυχίο Ψυχολογίας και μεγάλη αγάπη για τις μέλισσες. Η αγάπη της αυτή, ξεκίνησε από τότε που παρακολούθησε μαθήματα για το δίπλωμα μελισσοκομίας, το 2011. Μετα την ολοκλήρωση του διπλώματος, ήταν σίγουρη πως έπρεπε να μοιραστεί τη μαγεία των μελισσών με τον κόσμο. To μεταπτυχιακό MSc Applied Animal Behavior στην κτηνιατρική σχολή του Edinburgh University ήταν το επόμενο βήμα που την οδήγησε σε ερευνητικά εργαστήρια μελισσών στις ΗΠΑ, την Ισπανία και την Ελλάδα. Αλλά για εκείνη τελικά, η επιστήμη ήταν απλώς ένα εργαλείο για να συμμετάσχει σε αυτό που πραγματικά φέρνει την αλλαγή: την εκπαίδευση. H Αγγελίνα έχει επιβλέψει αρκετές εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης κοινού διεθνώς και ερευνητικές εργασίες πεδίου. Το 2016, σχεδίασε και υλοποίησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο σε παιχνίδια και δραστηριότητες, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών για περιβαλλοντικά ζητήματα. Τώρα, η Αγγελίνα σκοπεύει στο να στηρίξει την περιβαλλοντική εκπαίδευση στην Ελλάδα και στο να εμπνεύσει σεβασμό για τις μέλισσες μέσω του “The Bee Camp”.

Τατιάνα May Καλλέργη

H Τατιάνα May Καλλέργη είναι Εκπαιδευτικός, Καλλιτέχνης, Επιμελήτρια. Ολοκλήρωσε με έπαινο το πτυχίο Τέχνη και Ψυχολογία από το Reading University και παρακολούθησε το πρόγραμμα CAS Curating στο ZHdK στην Ζυρίχη. Δίδασκε για 5 χρόνια το πρόγραμμα εικαστικών στα Αγγλικά στο Κολλέγιο Ψυχικού και έχει πραγματοποίησει συνεργασίες με ιδρύματα όπως το ΙΣΕΤ, Athens Biennale και το Goethe Institut . Από το 2015 διδάσκει το μάθημα επιλογής ” Σύγχρονη Τέχνη και Οικονομία” στο Οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ το 2016 σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο υλοποιήθηκε το σεμινάριο ‘Τέχνη και Εκπαίδευση” στο οποίο επιμελήθηκε την έκθεση των φοιτητών και πραγματοποίησε και ομαδική ομιλία επί του θέματος. Σαν ανεξάρτητη επιμελήτρια έχει στήσει τις εκθέσεις: Επιτόπου’ στην Ανδρο ( με χορηγία του ΝΕΟΝ), ‘Curating the Archive’ στο Kunstmuseum Thun (ZHdK), ‘Exodic’ (συνεπιμέλεια με την Αγγλική Ρούσσου), την έκθεση των φοιτητών στα πλαίσια της ημερίδας “Τέχνη και Εκπαίδευση”, Juvenoia’ στο Ιδρυμά Μηχάλης Κακογιάννης και έχει λάβει μέρος στην ανταλαγή επιμελητών του ΝΕΟΝ. Έργα της έχουν εκτεθεί σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, Ελβετία, Αγγλία και Τουρκία. Συνεχίζει την εκπαίδευσή της και την καλλιτεχνική παραγωγή, ενώ μέχω του Bee Camp αποκοπεί να μεταδώσει την δημιουργικότητα και τον ενθουσιασμό της για καλό σκοπό!

Aγγελος Πατσιάς

Γεννήθηκα στην Αθήνα το καλοκαίρι του 1985 και μεγάλωσα στην πόλη της Δράμας, σε μια ήσυχη γειτονιά παρέα μ’ ένα ποδήλατο, λάσπες, μουσική και καλούς φίλους. Ο μπαμπάς μου ήταν ο μεγαλύτερος μου δάσκαλος. Ό,τι μου δίδαξε, μου το δίδαξε με σιωπή. Από μικρός έβλεπα ανθρώπους να τον συναντούν στο δρόμο και να τον κοιτούν με αγάπη. Όταν πλέον καταλάβαινα, έμαθα πως όλοι αυτοί, ήταν μαθητές του. Ίσως κάπου εκεί να γεννήθηκε η ορμή να ακολουθήσω τα βήματα αρκετών προγόνων μου και να γίνω και εγώ δάσκαλος.

Το έργο μου έγινε γνωστό χάρη στους ανθρώπους του Αμαρίου. Συναδέλφους, γονείς και χωριανούς και φυσικά τα παιδιά, όπου όλοι μαζί δημιουργήσαμε στο Δημοτικό Σχολείο Φουρφουρά, μια κοινότητα μάθησης ή οποία αναγνωρίστηκε στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Το 2015 έκανα αυτό που έλεγα στους μαθητές μου. Να ακολουθούν τα όνειρά τους. Έφυγα από τον Φουρφουρά και τη δημόσια εκπαίδευση, για να δημιουργήσουμε με τη Βέτα Γεωργιάδου και τον Γιάννη Σωτηράκο ένα νέο δημοτικό Σχολείο στη Θεσσαλονίκη που θα αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε το σχολείο και την εκπαίδευση.

Το Big Bang School. Σήμερα ζω στην Καστοριά με τη γυναίκα μου και τα δυο μου κορίτσια, ζώντας την πολύτιμη οικογένεια και δουλεύοντας παράλληλα το όνειρο που ετοιμάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Νατάσα Σπινθουράκη

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1991.  Σπούδασα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία ενώ παράλληλα με τις σπουδές μου απέκτησα την κατάρτιση της δασκάλας Παιδικής Yoga , εγκεκριμένη από το Yoga Alliance. Εργάστηκα για 2 χρόνια  εθελοντικά ως μουσειοπαιδαγωγός στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο της Αθήνας αλλά και στο “Θέατρο του Καταπιεσμένου” πραγματοποιόντας παραστάσεις σε σχολεία. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως ¨οικοξεναγός” εκπονώντας εκπαιδευτικά προγράμματα αειφόρου ανάπτυξης στα μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας αλλά και σε χώρους αεικαλλιέργειας (permaculture)

Ανθή Φουντά

Η Ανθή Φουντά είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και θέατρο στη δραματική σχολή “Δήλος- Δήμητρα Χατούπη”. Έχει διευθύνει για 5 χρόνια θεατρικό παιχνίδι στην παιδική κατασκήνωση “Λελούδα”, ενώ φέτος για δεύτερη χρονιά συντονίζει τη θεατρική ομάδα της ΓΣΑ μαζί με την Έλενα Καρακούλη. Την περασμένη χρονιά περιόδευσε σε σχολεία της ελληνικής υπαίθρου και της  Γερμανίας με την παιδική παράσταση “Η ωραία κοιμωμένη2” της ομάδας Hippo Theatre Group. Σήμερα συνεργάζεται ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη με την ομάδα Ιδέα.

Βενετσιάνα Καλαμπαλίκη

Η Βενετσιάνα αποφοίτησε το 2016 από την Κρατική Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και το 2018 από το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2014 συνεργάζεται με την Hellenic Dance Company σε παραστάσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου καθώς και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε χορογραφίες των Martha Graham, Jasmin Vardimon, Paul Blackman & Χριστίνα Γουζέλη (Jukstapoz) και Millicent Hodson & Kenneth Archer. Το 2017 συμμετείχε στο έργο “Rapidly Becoming” του Συνδέσμου χορού στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στην Πειραιώς 260 και στο πλαίσιο του ίδιου Φεστιβάλ συνεργάστηκε με τον Romeo Castellucci στο έργο “Democracy in America”, που παρουσιάστηκε στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ίδια, έχει παρουσιάσει δική της δουλειά με τίτλο « Συνειρμός» στο Bios το 2016 και στο «Φεστιβάλ Τσέπης 2016».