Χρειάζονται άραγε τα παιδιά τη φύση;

Χρειάζονται άραγε τα παιδιά τη φύση;

Η απάντηση είναι μία. Είναι ΝΑΙ και είναι κατηγορηματική! Όλα τα παιδιά χρειάζονται την επαφή με τη φύση και όχι μόνο εκείνα των οποίων οι γονείς εκτιμούν τη φύση. Όχι μόνο τα παιδιά με ένα συγκεκριμένης οικονομικής τάξης, φύλου, πολιτισμού ή θρησκευτικής πεποίθησης. Όλα τα παιδιά.

Εάν ένα παιδί δεν βλέπει ποτέ τα αστέρια, ποτέ δεν συναντά ή συναναστρέφεται με άλλα είδη οργανισμών, ποτέ δεν βιώνει τον πλούτο της φύσης, τι συμβαίνει σε αυτό το παιδί;

Οι έρευνες συμφωνούν και επιβεβαιώνουν αυτό που πολλοί από εμάς γνωρίζουμε διαισθητικά: πως τα παιδιά που περνούν χρόνο στη φύση από μικρή ηλικία είναι πολύ πιο πιθανό να βγουν έξω σε μεγαλύτερη ηλικία, και έτσι να επωφεληθούν από τα θετικά σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά οφέλη για την υγεία ως ενήλικες. Από αυτό και μόνο γίνεται ξεκάθαρο το πόσο σημαντικό είναι να ξεκινήσει αυτή η επαφή όσο το δυνατόν νωρίτερα!

Εάν δεν ήσασταν τυχεροί ως παιδιά να περάσετε αρκετό χρόνο στη φύση, δεν είναι ποτέ αργά για να ξεκινήσετε να απολαμβάνετε τα πολλαπλά της οφέλη! Και αν είστε γονείς- ακόμα καλύτερα! Μπορείτε να απολαύσετε τις θεραπευτικές ιδιότητες της φύσης μαζί με τα παιδιά σας, σαν οικογένεια!